Atomdaki Sabit Disk

IBM mühendisleri atomda veri saklanabileceğini keşfettiler. Atomda veri saklanmasının keşfi ile birçok elektronik alet için yeni bir dönem başlamış oldu. Atomda veri depolama hakkında henüz pratikte bir şey olmamasına karşın olay bilimsel olarak açıklandı. Holmium elementinin bir tür elektromanyetik dalga ürettiği ve bu dalgaların üst ve alt kısımlarında makine dili olan 0,1 kodlama dili depolanabildiğini açıklayan IBM mühendisleri artık kendilerini yeni teknolojiler bulmak için geliştiriyor. Bilişim alanından sıyrılan şirket yapay zeka ile büyük yol kat etmiş durumda. 


IBM ile ilgili görsel sonucu

Açıklamalara göre 1 kibrit kutusu kadar alanda 35 milyon şarkı depolanabileceği söylendi. 
Bu ne demek? 
Solid State Disk'lerin gelişmesiyle birlikte birçok depolama sistemi de beraberinde gelişti. Şu anda 60 gb'lık bir dosyayı 6,7 dk'da aktarabilecek hale geldik. Artık atomda veri depolayarak bu süreyi kat ve kat azaltacağız. Ayrıca atom bilinen en küçük parçacık olduğuna göre çok küçük alanlarda büyük veriler depolayabileceğiz. 
Tabi bunların hepsi bir teori.
Ayrıca başka bir açıklamaya göre 6 santimetrekarelik bir alanda 80.000 GB'lik veri depolayabilmemiz söz konusu. Bu muazzam bir rakam.

Atomda veri depolama teknolojisi ile belki ilerde sd kart diye bir şey kalmayacak onun yerine 100.000 GB hafızalı telefonlarla karşılaşacağız. Şimdilik bunların hepsi teoride gerçekleşebilir ancak dediğim gibi pratikte henüz herhangi bir şey yok.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: