Evimizdeki Elektriğin Maliyeti...

Artık aileler eski kullandıklarından daha fazla elektrik kullanır hale geldiler. Yapılan bir araştırmaya göre orta derece bir hanedanın bir günlük harcadığı elektrik miktarı 30 kilowatt. Bu 30 kilowat elektriği hangi yollardan edinebilirsiniz gelin biraz bunlardan bahsedeyim.

Ben evime güneş paneli yaptırabilir. Ayrıca evim Güneş alıyor diyorsanız 42 metrekarelik bir alana yapacağınız güneş paneli sayesinde bir günlük elektriğiniz olan 30 kilowatt enerjiyi üretebilirsiniz.
Güneş paneli kurmak çok zahmetli daha ucuz bir yöntem isterseniz doğalgazdan bahsedeyim.
30 kilowattlık bu enerjiyi 6,6 metreküp doğalgaz ile elde edebilirsiniz. Bilginiz üzere doğal gaz ucuz ve doğada fazlaca bulunuyor. Bu nedenle yakıt olarak genellikle doğalgaz kullanılıyor. 


petrol ile ilgili görsel sonucu

Benim evimin olduğu yer çok fazla rüzgar alıyor. Ben rüzgar türbini yapabilirim diyorsanız 54 saniyede normal bir rüzgar türbini size 30 kilowattlık enerjinin yanında tüm gün Netflix'den video izleyebilecek kadar da artı enerji sağlıyor. Evim göl kenarında ben gölden enerji üretmek istiyorum derseniz 91.000 Kg suyu hidrolik santralden geçirirseniz 1 saniyeden daha az bir sürede 30 kilowattlık enerji elde etmiş üstüne tüm mahallenizin elektrik ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ayrıca suyu tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Bu da suyu en verimli yenilenebilir enerji kaynağı yapıyor. 

hidroelektrik santrali ile ilgili görsel sonucu

Eğer hala köür kullanıyorsanız 30 kilowattlık bu günlük enerjinizi 15 kg kömür yakarak elde edebilirsiniz. Üstelik yaktığınız kömürle evinizi de ısıtabilirsiniz. Ulan ben Nükleer Mühendisim bana atomla gel diyen de olabilir. Bu kişiler için de 0,5 gram Uranyum 30 kilowattlık bu enerjiyi üretmek için yetecektir. 

uranyum ile ilgili görsel sonucu

Arabistan'da mı yaşıyorsunuz. Yada petrol zengini iseniz 30 kilowattlık bu enerjiyi 11,3 litre petrol ile rahatça üretebilir ama bunu yaparken doğaya da zarar verebilirsiniz. Tabi şu zamanda amaç doğayı korumak olduğunda yenilenebilir enerji kaynağı kullanmak daha mantıklı olacaktır. Şimdilik benden bu kadar diğerki makalelerde görüşmek üzere...
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: