Afetlerin Yeni Yürüyen Kahramanı: Hyundai ELEVATE

Hyundai CES 2019'da yeni bir araç tanıttı. Doğal afetlerde kullanılmak amacıyla tasarlanan bu aracın tekerlekleri 360 derece dönebiliyor ve yürüyebiliyor.

hyundai elevate ile ilgili görsel sonucu

Hyundai yaptığı değişik tasarımlarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Son tanıtılan tasarım ise Hyundai ELEVATE isimli bir araba. Araba demek biraz az kalır çünkü bu araba tekerlekleri üzerinde yürüyebiliyor veya istenildiğinde yükseklere çıkabiliyor. Daha çok afetlerde ve kazalarda kullanılma amacıyla yapılan ELEVATE 360 derece dönebilen tekerleklere de sahip. Süspansiyon modu kapalı olduğunda otoyolda kullanılabilir hale geliyor. Gerektiğinde süspansiyon modu açılarak zorlu arazilerden geçiş sağlanıyor. 



Robotik bacaklara sahip ELEVATE ileri geri sağa sol geniş serbest açılarla manevra kabiliyeti yaparken diğer yandan normal tekerleklerin yaptığı bütün işlevleri de gerçekleştiriyor. Gerektiğinde zıplayabiliyor veya tırmanabiliyor. Hyundai bu aracında robot teknolojisi ile otomobil endüstrisini güzel bir şekilde harmanlamış. Aracın elektrikli üretilmesi düşünülüyor. Seri üretime geçmesi halinde doğal afetlerde veya kazalarda insanların ölüm oranlarında önemli ölçüde düşüş yaşanacağını belirtelim. Şimdilik bu kadar. Gelecek yazılarda görüşmek üzere..



Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: