Saatin Arkasındaki Sistem

Apple Watch Dünya'nın en teknolojik ve popüler saati olabilir. Fakat herkes saatinden e-postasına bakıp her gün şarj etmek istemez. Bu şekilde yaşayan insanlar için yıllar boyu çalışabilen seçkin ve hassas saatler var. 

seiko prospex ile ilgili görsel sonucu


Seiko Prospex gibi saatler kendi kendine yetiyor. Karanının altındaki gizli güneş pili karanlıkta 6 ay çalışabilecek kadar enerji depolayabiliyor.Ayrıca doğru saati öğrenmek için sezyum atom saatlerinin radyo sinyallerini kullanıyor.

Hareket edenler için geliştirilmiş Swatch Sistem51 içindeki dairesel rotorun dönmesiyle kendine ait zembereği kuruyor. Zemberek boşaldıkça saat mekanizması çalışmaya devam ediyor. Benzer milyonlarca saat binlerce parçadan oluşurken bu saat sadece 51 parçadan oluşuyor. Bu özelliği de bu saati alınabilir yapıyor.

hamilton khaki field officer ile ilgili görsel sonucu

Stres çarkı çevirmek yerine Hamilton Khaki Field Officer'ı kurun.Otomatik saatler gibi bu saatte içinde bir zemberek barındırıyor. Ancak zemberek otomatik olarak değil el gücünüzle kuruluyor. Her gün yaklaşık 30 saniye kurduğunuzda akrep ve yelkovan bu enerji ile gün boyu dönebiliyor.

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: