1610 yılın ardından Açık Hava Müzesi oluyor!

1610 yıllık tarihe sahip Bizans döneminden kalan Bukoleon Sarayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından açık hava müzesine dönüştürülecek.

Bukoleon Sarayı ile ilgili görsel sonucu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çatladıkapı'da bulunan ve UNESCO Dünya miras listesinde yer alan 1610 yıllık Bukoleon sarayını restore edecek. Restore edilmesinin yanında saray açık hava müzesi haline getirilecek. Restore detaylarına inecek olursak yayalar için ahşap yürüyüş yolu yapılacak. Taş döşemeye sahip bir havuz da Bukoleon Sarayı'na güzel bir hava katacak.

Proje 25 Temmuz'da İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne sunuldu. Kuruldan gelen onayın ardından restorasyon projesi İstanbul Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek.

Projeye ilişkin detaylar ise şu şekilde;
Sonradan yapılan tüm demir eklentiler kaldırılacak.
Mermer yüzeyler temizlenecek.
Kopmalar veya diğer çökme görülen yerler kapatılacak.
Erime ve aşınmaya maruz kalan yerler onarılacak.

Ä°lgili resim

İBB'nin bu şekilde eski yerleri müzeye çevirme fikri halk tarafından iyimser şekilde karşılandı. Yapılacak işlerin belli olmasına rağmen oluşacak müzenin giriş fiyatı hakkında bir bilgi yok. Umarım herkes tarafından kabul görülen bir fiyat olur. Şimdilik benden bu kadar. Diğerki makalelerde görüşmek üzere...
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: