Çevre Dostu Sirketler #4 Fibria


Tekrardan Çevre Dostu Şirketler serimize devam ediyoruz. Bu sefer ki konuğumuz Brezilyalı ormancılık şirketi Fibria. Şirketin amacına kısaca insanların ve toplumun refahını artırmak için yeni ormanlar  oluşturmak ve yeni kuruluşların da  bu yönde çalışmalarını desteklemek diyebiliriz.

Fibria Dünya’da var olan ormanları kullanmak yerine kendi oluşturduğu ormanları kullanarak kağıt hamurlarından biyo yakıta kadar birçok kategoride ürün geliştiriyor. 

Ä°lgili resim

Beş ülkeden 18000 den fazla çalışanıyla yıllık 7.25 milyon ton kağıt hamuru üreten Fibria nakliyat  yönünden geri kalmamak için birçok liman ile işbirliği içerisinde çalışıyor.

Fibria bu kadar hamur üretecek ormanı nasıl yetiştiriyor?

Fibria ormancılık faaliyetlerini yenilenebilir ormanlara dayandırmakta.  Bu ormanların 370.000’i çevre koruma , 656.000’i okaliptüs ağaçları ekimi, 61.000’i de diğer işlemler için harcanmakta. Toplamda Fibria’nın 1.092 milyon hektarlık orman arazisi bulunmakta.  Kısaca İzmir ili kadar bir alanın tamamiyle orman olması demek.  Bu sayede Fibria 35 ülkeye yetecek kadar kağıt hamur üretebiliyor.

Ä°lgili resim

Yenilebilir orman ne demek?

Yenilebilir ormanların dünya iklimine zararı yok denecek kadar azdır. Bu ormanlar özel olarak ekomonik kazanç sağlaması için yetiştirilmektedir. Her yıl kesilip tekrar ekilen bu ormanlar genellikle kağıt hamuru veya kağıt havlu üreten şirketler tarafından kullanılmaktadır.

Fibria 4 farklı ülkede binlerce kimyager ve araştırmacı ile ARGE faliyetlerini yürütüyor. Kanada’da dünyanın lider selüloz nanokristal üretici CelluForce ile birlikte lignin uygulamaları hakkında araştırmalar yürütüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde Ensyn Corporation ile işbirliği içerisinde biyo temelli yenilenebilir yakıtlara yatırım yapıyor.  Finlandiyada Spinnova ile birlikte yeni iplikler ve viskoz ürünleri için araştırmalar yapıyor. Ayrıca Brazilya’da 261 şehirde sosyal projeler sürdürmekte ve yer aldığı topluluklara değer katmaya çalışıyor. Bu şekilde büyük bir ARGE çatısı altında yeni projeler ve ürünler geliştiren Fibria birçok ödülün de sahibi.

fibria ile ilgili görsel sonucu

2017 Sürdürülebilirlik Ödülünü alan şirketimiz bunun yanında Değer İnovasyonu, 2017 En İyi Girişimcilik Ödülü, Aracruz ve Gazeta ödülleri gibi daha birçok ödülü de elinde barındırıyor.

Çevre Dostu Şirketler serimizin 4. Konuğunu da burada uğurluyoruz. Daha fazla bilgi için http://www.fibria.com.br/en/ adresine gidebilirsiniz. Umarım bilgilendirici bir yazı olmuştur. İyi günler.

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: