Çevre Dostu Sirketler #5 Delta T Devices


Delta T Devices ile ilgili görsel sonucu

Çevre Dostu Şirketler serimizin 5. konuğu Delta T Devices. İsmini duymamış olabilirsiniz çünkü araştırana kadar ben de bilmiyordum. Şirketimiz yeni teknolojiyi; çevre bilimi, bitki fizyolojisi, eko fizyoloji gibi alanlarda kullanarak çevresel izlemeyi kolaylaştırmaya çalışıyor.

Bu amacı doğrultusunda 47 yıldır sensör ve çevrimiçi veri sistemleri geliştiriyor.  Delta T Devices bitkilerin büyüme , gelişme sürecinin daha iyi takip edilmesi için WET-2 adında bir sensör geliştirdi. Bu sensör ile bitkilerin su ihtiyacı, sıcaklığı hatta kök gelişmişliğine dair bilgiler elde edilebiliyor.

 


Bazı şirketler için havadaki değişim önemli olabilir. Meteroloji İstasyonları havadaki değişimi büyük hava istasyonları ile öğrenmektedirler. Lakin bir şirket için büyük bir hava istasyonu kurmak mantıklı bir karar olmasa gerek. Bunu önceden fark eden Delta T Devices’in mühendis ekibi WS-GP1 adında portatif bir hava  hava istasyonu geliştirmişler.  

Bu istasyon üzerinde yağmur, solar radyasyon, rüzgar hızı, rüzgar yönü, bağıl nem ve sıcaklık olmak üzere 6 adet sensör bulunmakta. Ayrıca bu sensörleri kolayca Delta T Devices tarafından geliştirilen çevrimiçi veri merkezi DeltaLink Cloud üzerinden control edebiliyor, durumlarına ve verilerine bakabiliyorsunuz.  
 

Sadece WS-GP1 değil AN-WD2, WD1, AN4 gibi birçok portatif hava istasyonu geliştiren şirket sensör ve diğer malzemeleri tamamiyle geri dönüştürülebilir malzemelerden üretiyor.

Bu kadar gelişmiş sensörler geliştiren bir şirketin solar sensör geliştirmemesi beklenilemezdi. UVA , UVB ve UVC gibi Güneş ışını türlerinin hepsine özel sensör geliştiren Delta T Devices radyasyon sersörü de geliştirmekte. BF5, SPN1, ES2, GS1 gibi adlar verilen bu sensörleri birçok Meteroloji İstasyonu da kullanmakta.  (Eğer UVA,UVB,UVC hakkında bilginiz yoksa sayfanın en altına bakınız.)

 

Delta T Devices her geçen gün geri dönüştürülebilir malzemeler ile yeni sensörler geliştirmeye devam ediyor. Ayrıca şirket geliştirdiği herhangi bir ürünün veya sensörün askeri amaçla veya çevreye zarar verici bir uygulamada kullanılmasını da yasaklıyor. Site hakkında daha fazla bilgi için https://www.delta-t.co.uk/ adresine gidebilirsiniz. Ancak iyi bir İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmekte. Şimdilik bu kadar görüşmek üzere...

UVA, UVB, UVC Hakkında:
UVA, UVB, UVC ışınları UV (Ultraviyole) dediğimiz Güneş’ten gelen ışınların türleridir.  UCV ışınlarının tümü ozon tabakası tarafından  emilir. En zararlı ışın olan UVC ışınları bize ulaşamaz. Bize ulaşan ışınların %95!i UVA ışınlarıdır. Sağlımıza en az tehlikesi olan ışık türüdür. Bulutlu havalarda dahi maruz kaldığımız UVA ışınları cildimize yavaş lakin ağır bir şekilde etki eder. UVB ışınlarının büyük bir kısmı Ozon tabakası tarafından absorbe edilir. Lakin tabakanın delinmesi gib sorunlardan dolayı b,r kısmı bize gelir. Bu da bize ulaşan ışınların %5’ini oluşturur.  Cilt kanserine ve erken yaşlanmaya yol açan ışın türüdür.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: