Artık idrar ile telefon şarj edilebilecek


Artık idrar ile telefonumuzu şarj edebileceğiz. Peki bu nasıl olacak? Bir pisuvar ve içinde aslında işin aslını yapan bakteriler var. Siz idrarınızı pisuvara yaptıktan sonra bu bakteriler idrarınızla beslenecek ve bir enerji üretecek. İsterseniz gelin ayrıntılarına Doktor Winfield ile bakalım. 

“Burada biraz idrar ve bir pisuvar var. Bu idrarı pisuvara boşaltacağız. Bu sadece atık sıvı değil, aynı zamanda kutu içindeki mikrobiyal hücreler için bir yakıt. Mikrobiyal yakıt hücrelerinde, idrarı kendi için kullanacak bakteriler bulunuyor ve bunlar elektriği veya enerjiyi elde edeceğimiz elektronları üretiyor. Cep telefonunu şarj etmek için bir mekanizmada topluyoruz. Burada bir cep telefonu var bakterinin gücü ile çalışıp çalışmadığına bir bakalım”

Gerçektende telefona enerji gidiyor ve idrardan enerji yapılacağını bize kanıtlıyor. Ayrıca bu enerji bize 3 saat konuşmamıza eşdeğer.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: