Daha değişik hormanlarla geliştirilen bu özel domateslerin son aşamasına gelindi. İsrail'in kuzeyinde yapılan deneme tarlalarında ekilen bu domatesler haftada sadece 3 kez sulanarak yetiştirilmeye çalışılıyor. Kudüs üniversitesi'nde geliştirilen domastesler eğer bu aşamayı da geçerse pazarlarda yerini alacak. Biyoloji mühendislerinden edinilen bilgilere göre bu özel domatesler renk açısından neredeyse normal domates ile aynı. Tatlarındaki acılık ve ekşilik ilerde daha iyi aromalar yapılarak giderilmesi hedefleniyor. Ben olsam yemem ancak hiç domates yemeyen bir ülke için çok büyük bir fırsat.
Susuz Domates Kapıda
Diğer domateslere oranla daha az su isteyen ancak verim açısından daha fazla olan bir domates için deneylere başlandı. İsrail'de yapılmaya uğraşılan bu proje eğer gerçekleşirse Dünya açısından yeni bir dönem başlayacak. İsrail'deki bu özel domatesler kuraklığa ve susuzluğa daha dayanıklı. Tabi susuzluğa dayanması için yapılan gen değişimleri tatları da etkilemiyor değil. Eğer tatları biraz daha iyi ve ürünün devamlılığı sağlansa üreticilerin altın rüyası olacak. İsrailli bilim adamları bu eksikleri gidermek için tekrar işe koyuldular.
Daha değişik hormanlarla geliştirilen bu özel domateslerin son aşamasına gelindi. İsrail'in kuzeyinde yapılan deneme tarlalarında ekilen bu domatesler haftada sadece 3 kez sulanarak yetiştirilmeye çalışılıyor. Kudüs üniversitesi'nde geliştirilen domastesler eğer bu aşamayı da geçerse pazarlarda yerini alacak. Biyoloji mühendislerinden edinilen bilgilere göre bu özel domatesler renk açısından neredeyse normal domates ile aynı. Tatlarındaki acılık ve ekşilik ilerde daha iyi aromalar yapılarak giderilmesi hedefleniyor. Ben olsam yemem ancak hiç domates yemeyen bir ülke için çok büyük bir fırsat.
Daha değişik hormanlarla geliştirilen bu özel domateslerin son aşamasına gelindi. İsrail'in kuzeyinde yapılan deneme tarlalarında ekilen bu domatesler haftada sadece 3 kez sulanarak yetiştirilmeye çalışılıyor. Kudüs üniversitesi'nde geliştirilen domastesler eğer bu aşamayı da geçerse pazarlarda yerini alacak. Biyoloji mühendislerinden edinilen bilgilere göre bu özel domatesler renk açısından neredeyse normal domates ile aynı. Tatlarındaki acılık ve ekşilik ilerde daha iyi aromalar yapılarak giderilmesi hedefleniyor. Ben olsam yemem ancak hiç domates yemeyen bir ülke için çok büyük bir fırsat.
Etiketler:
0 Yorum: