İnsan Anatomisinde Artırılmış Gerçeklik

Azerbaycan'da 23. kez düzenlenen BAKUTEL bu yıl değişik tasarımlara ev sahipliği yaptı. İnsanların ilgi odağı artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik oldu. Artırılmış gerçekliği değişik alanlara uygulayan mühendislerin yanında Tıp fakülteleri de bu bölümde uğraşmaya başlamış. Azerbaycan Tıp Fakültesinin geliştirmiş olduğu gözlükler bunun ilk sonucu. Yaptıkları gözlük ile cerrahlar artık insanları ameliyat ederken aynı zamanda canlı olarak anatomisine bakabilecek. Bu sayede ameliyatların kazanma oranı birkaç kat daha artacak ayrıca cerrahların işi kolaylaşacak. Sadece bu kadar da değil!

bakutel ile ilgili görsel sonucu

Wann adındaki sihirli kalem de ziyaretçiler şaşırtmayı başardı. Wann adlı kalem telefonunuz ile ağ veya bluetooth ile bağlanıp yazdığınız kelimeleri telefonunuza aktarıyor oradan ise kendi bulut sunucularına aktarıyor. Ayrıca yazdığınız şeyler daha sonra havaya karışarak uçuyor. Ancak bilgileri istediğiniz zaman bulut sunucularından indirebiliyorsunuz. Ofiste çalışanlar için çok güzel bir kalem. 



Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: