Ay'da köy mü kurulacak?

ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) Ay hakkında yeni fikirleri var. NASA ve Rus meslektaşları ile ay da bir köy kurma peşindeler. Bu görev için yeni bir uzay aracı inşa ediyorlar. Bu uzay aracının ismi Orion. Rus arkadaşları ile Ay yüzeyine iniş yapacak aracı geliştiren ESA bu araç ile Ay'ın yüzeyindeki parçacıkları tarayacak. Su, hidrojen ve oksijen arayacaklarını söyleyen Frank De Winne eğer ayda yeterinde malzeme bulurlar ise yakıt dolumu bile yapabileceklerini belirtti.


esa ile ilgili görsel sonucu


Peki Frank De Winne başında bulunduğu uzay merkezi ne yapıyor?

Ay yüzeyinda bir "Ay köyü"nün kurulup kurulamayacağına bakıyorlar. Ay'ın yapısına bağlı olarak hangi mimaride ev yapacaklarını belirliyorlar.Malzemelerin hepsini 400 bin kilometre götürmek imkansız bu nedenle yeni kaynak arayışına girişecekler.
Ayrıca köyü kurmadan önce ESA'nın, robotlar insanlara ne gibi yardım sağlayacak? Avantajlar ve dezavantajlar neler? Astronotlar için destek üniteleri nasıl oluşturulacak? gibi birçok soruya da yanıt bulması gerekiyor.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: