Çevre Dostu Sirketler #1 Holthausen Group


Bir makalemde de bahsettiğim ve videosunu çektiğim Holthausen Group Hollanda merkezli bir şirkettir. Şirketin amacı temiz gelecek için yenilikçi fikirler bularak bunları hayata geçirmek diyebiliriz. Bu amaç doğrultusunda 2014 yılında Yeşil Gaz adında bir merkez kurdular. Bu merkezde kendi filoları da dahil olmak üzere bütün araçları sıfır emisyon yapmak için çalışıyorlar.


Sıfır emisyon araç nedir?
Sıfır emisyon araçlar doğaya zararlı gaz salınımı (CO2 , SO3 , SO2) yapmadan kullanılan araçlardır. Bu sayede ozon tabakasının zarar görmesi gibi küresel çapta hasar verecek durumların azaltılması amaçlanmaktadır.

Holthausen Group bu amaçla HESLA adında Dünya’daki ilk hidrojenle çalışan elektrikli Tesla aracını geliştirdi.


 Ayrıca Hyundai ile işbirliği içerisinde Hyundai IX35FCEV gibi değişik sıfır emisyonlu araç geliştirdi.


Kendi filosunu da sıfır emisyonlu hale getiren Holthausen Group gelecekte nakliyenin nasıl olacağını tüm Dünya’ya göstererek hidrojen ile çalışan %100 temiz Fuel Cell otobüsü geliştirdiler. 


 Holthausen Group bunlar dışında değişik güneş panelleri ve çevre dostu ürünler geliştirdi. Ürettiği güneş panelleri ile kendi filosuna enerji sağladı.  Holthausen Group birçok ürün geliştirdi ve yeni ürünler geliştirmeye çalışıyor geliştireceklere de yardım edeceklerini herzaman belirtiyor.  Ayrıca yeni ve temiz enerji üretmek amacıyla Cleanenergy adında yeni bir şirket kurdu. Bu yeni şirket ile birlikte Dünya’ya temiz kaynaklarla çalışan ekipmanlar (güneş panelleri vs.) sunacak. 


CleanEnergy hakkında daha fazla bilgiyi www.cleanenergy.nl adresinden edinebilirsiniz. Lakin anlamanız için Flemenkçe ve İngilizcenizin üst düzeyde olması gerekmekte. Holthausen Group’un kendi websitesine www.holthausen.nl adresinden gidebilirsiniz. Bu arada şirket sadece Hollanda sınırlarında yardım yapıyor.



Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: