Salyangozlar için "HAFIZA NAKLİ"

Hafıza naklini şimdilik filmlerde görüyoruz. Özellikle Amerikan filmlerinde :) Ancak California'da yapılan araştırma sonucunda salyangozdan hemcinsine hafıza nakli yapıldı.

Aplysia ile ilgili görsel sonucu

DNA'daki bilgi Ribonükleik Asit (RNA) ile başka yerlere taşınıyor. Bilim insanları salyangozlar arası RNA transferi yapmayı başardılar. Hafıza hakkında bilgi edinmek için her araştırmayı göze alan bilim insanlarımız bu sefer Aplysia adındaki salyangoz türü arasında RNA transferini gerçekleştirdi. 

Salyangozlara belirli miktarda elektrik verildiğinde kaslarında kasılma olur. Bu elektrik düzenli verilirse kaslar bu kasılma için direnç oluşturur. Bilim insanları bu direnç oluşturan hücrelerdeki RNA'yı direnç oluşturmayan başka hücreye transfer ederek diğer hücrenin de kasılmasını önlediler. 

Yeni dirençli kasların dayanma süresi diğerlerine oranla az olmasına rağmen %90'dan fazla verim elde edildi. 

Bilim adamlarına göre bu araştırma verileri kullanılarak yeni sistemler geliştirilirse Alzheimer hastalığı yavaşlatılabilir. 
Ayrıca salyangozun sinir sisteminde 20 bin insanda 100 bin nötron bulunmakta.

Ä°lgili resim

Bence bu sistem hızlandırılır ise değişik alanlarda da kullanılabilir. Şimdilik benden bu kadar. Değişik haberler ile karşınızda olmaya devam edeceğim. Takipte kalmayı unutmayın.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: