Çin sokakları artık telefon yollarına açık!

Çin'in Şian kentinde telefona bakarak yürüyen yayalar için ayrı yollar oluşturuldu. 

Akıllı telefonlar geliştikçe ve yaygınlaştıkça insanlar tarafından alım gücü artıyor. Kişi telefonu aldığı zaman bütün işlemlerini buradan gerçekleştiriyor. Bu da telefonu bağımlı yapıyor. Telefonu yanından ayırmayan hatta yolda gözünden düşmeyen insanlar için artık Çin devletinin yeni bir yöntemi var: Akıllı Telefon Yolu.

Kaldırımlara arabaların geçeceği gibi şeritler yapılıyor. Bu sayede hem telefon kullanan kişiler hem kullanmayanlar birbirini engellemiyor. Ancak insanlar telefon kullanırken sosyal hayat ile ilişkilerini kesiyorlar. Bu onları başkalarına çarpmaktan korusa da diğer tehlikelerden korumuyor. 

China cell phone people road ile ilgili görsel sonucu
Çin haber sitelerine göre bu cadde üzerinde bulunan birçok alışveriş merkezi, kaldırımlara telefon kullananlar için şerit çekilmesi gerektiğini belirtmiş.


Kırmızı,mavi,yeşil gibi renklere boyanan yolların genişliği 80 cm uzunluğu ise ortalama 100 metre. 

Bölge sakinleri bu uygulamanın ilk kez yapıldığını ve bundan hoşnut olduklarını dile getirdi. Telefon kullananların birbirine çarpacağını söyleyen de az değil. Ülkemizde yapılabilecek bir yöntem ancak halkın tepkisi Çin halkı gibi mutlu olmayabilir. Tabi bu benim görüşüm. Umarım bilgilendirici bir makale olmuştur. Görüşmek üzere...
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

Yazar Hakkında

MSAGE and Patrobot's developer, amateur rocket designer, art student, entrepreneur, volunteer and creator of Turkish Rocket Community and Yelken E-Academy, author of BirTutamEsc

0 Yorum: